Skip to main content

Om du driver en byggverksamhet är det viktigt att du har en entreprenadförsäkring för att skydda din verksamhet mot olyckor och skador. En entreprenadförsäkring är en försäkring för företag inom bygg- och anläggningsbranschen, som täcker kostnader som uppstår vid skador på byggnader eller anläggningar under byggprocessen.

Det finns många olika saker som en entreprenadförsäkring kan täcka, till exempel:

  • Skador på byggnader eller anläggningar under byggprocessen
  • Skador på andras egendom som uppstår under byggprocessen
  • Kostnader för att rätta till skador som uppstår under byggprocessen
  • Kostnader för rådgivning och juridisk hjälp i samband med olyckor och skador

En entreprenadförsäkring är ett bra verktyg för att skydda din verksamhet mot oväntade utgifter och för att säkerställa att du kan fortsätta att bedriva din verksamhet så lönsamt som möjligt.

Om du är intresserad av att teckna en entreprenadförsäkring för din byggverksamhet rekommenderar vi att du kontaktar Era Försäkringar. Vi har många års erfarenhet av försäkringar för företag inom bygg- och anläggningsbranschen och kan hjälpa dig att hitta den entreprenadförsäkring som passar bäst för just din verksamhet.

Varför behöver jag en entreprenadförsäkring?

En entreprenadförsäkring är viktig för att skydda din verksamhet mot olyckor och skador som kan uppstå under byggprocessen. Om du inte har en entreprenadförsäkring och något oväntat händer, till exempel en skada på en byggnad eller en olycka på en byggplats, kan det bli mycket dyrt för din verksamhet.

En entreprenadförsäkring kan också hjälpa dig att undvika konflikter med andra företag eller personer som kan uppstå i samband med skador eller olyckor. Genom att ha en entreprenadförsäkring kan du få professionell rådgivning om en olycka eller händelse skulle ske.

Så här fungerar en entreprenadförsäkring med oss

En entreprenadförsäkring fungerar på samma sätt som andra försäkringar. Om något oväntat händer, till exempel en skada på en byggnad eller en olycka på en byggplats, kan du sedan ansöka om ersättning genom att fylla i en skadeanmälan.

Hur väljer jag rätt entreprenadförsäkring?

Det finns många olika entreprenadförsäkringar att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken försäkring som är den rätta för just din verksamhet. Här är några saker att tänka på när du väljer entreprenadförsäkring:

  • Täckningsomfång: Se till att försäkringen täcker de risker som är specifika för din verksamhet.
  • Villkor: Läs igenom villkoren noga så att du vet vad som täcks och vad som inte täcks.
  • Pris: Jämför priser från olika försäkringsbolag för att hitta den billigaste försäkringen som ger dig det skydd du behöver.

Om du är osäker på vilken entreprenadförsäkring som är den rätta för dig rekommenderar vi att du kontaktar oss på Era Försäkringar. Vi kan hjälpa dig att jämföra olika försäkringar och hitta den försäkring som passar bäst för just din verksamhet.