Skip to main content

Drar din ventilation mycket el? Om ditt ventilationssystem inte ska kosta en massa pengar behöver du se till att systemet är energieffektivt. Annars kanske ditt system blir en större utgift än vad den behöver vara. I den här artikeln tar vi upp hur du kan göra för att få ett effektivare ventilationssystem och varför det är så viktigt att du har koll på hur din ventilation fungerar.

Varför din ventilation är ineffektiv

Om fläkten i din ventilation inte fungerar som den ska kan den ta mycket energi. Den kan exempelvis jobba väldigt hårt, för inte så mycket resultat. Du vill istället ha en fläkt som inte arbetar hårdare än vad den borde. Du kan också behöva anställa någon för att hjälpa dig med injusteringen av din ventilation då fel i den är ett relativt vanligt problem som orsakar höga kostnader. Med fel injustering kanske inomhusluften blir varmare än vad som behövs. Fel injustering på ventilationssystemet skulle också kunna bidra till problem med fukt och mögel, vilket i sin tur kan skapa stora kostnader för reparation längre fram. Att ha koll på att ventilationssystemet fungerar som det ska lönar sig i längden.

Ett effektivare ventilationssystem

För optimal funktion av ventilationssystemet behöver det ha låga varvtal och ett lågt tryck, utan att det för den skull på någpt sätt påverkar luftkvalitén. Det är ingen mening med en ventilation som blåser igenom luften alldeles för fort, det blir bara dyrt.

Få proffshjälp

Vänd dig till ett ventilationsföretag om du vill ha hjälp med att skapa ett effektivare ventilationssystem. Med deras expertis kan du se till att du får hjälp att skapa ett optimalt inomhusklimat, samtidigt som du sänker dina kostnader och är miljövänlig.

Ett bra exempel på ett ventilationsföretag i Stockholm är NR Klimat. Med många års erfarenhet i branschen kan de hjälpa dig med att förbättra din ventilation.