Skip to main content

Elvis Presley började som rockabilly-sångare men lånade senare låtar från country, rhythm and blues och andra stilar. Även om han var allmänt betraktad som den första rock and roll superstjärnan, kritiserade vissa honom som vulgär och inkompetent och ett dåligt inflytande på den amerikanska ungdomen. Trots detta var Presleys två decenniums karriär fylld av många skivor, inklusive tv-betyg och rekord för konsertbesök. Som ett resultat blev han en av de mest framgångsrika musikerna i musikhistorien och är fortfarande en av de mest inflytelserika artisterna i världen idag.

Från Elvis i Memphis

From Elvis in Memphis är den amerikanska sångaren Elvis Presleys tionde studioalbum. Albumet släpptes av RCA Records den 17 juni 1969. Albumet innehåller en mängd olika stilar och influenser. Elvis röst har blivit synonymt med Memphis och stadens musik. RCA har släppt mer än 100 album, och albumet har förblivit en klassiker bland Elvis Presley-fans. Här är en sammanfattning av albumets mest minnesvärda låtar.

Detta album markerar återfödelsen av den ikoniska sångaren och är den första av hans inspelningar efter Jumpsuit-eran. Det markerar också den första stora comebacken för ikonen sedan hans gråa soundtrackarbete. Albumet anses vara hokey idag, men det fångar den förnyade attityden och engagemanget för kvalitet som präglade hans karriär. Detta album spårar Presleys rötter tillbaka till Memphis. Som sådan är det fortfarande en viktig hörnsten i amerikansk musikhistoria.

Det tionde studioalbumet av den legendariska sångaren släpptes i juni 1969. Dess framgångar skjuter i höjden och nådde nummer 13 på Billboard 200. Albumet gjorde succé även i Storbritannien och blev guldcertifierat av RIAA 1970. Albumet har fått en antal positiva recensioner och är rankad som nummer 190 i Rolling Stones lista över de 500 bästa albumen genom tiderna. Om du är ett fan av Elvis Presley bör du definitivt kolla in From Elvis in Memphis!

Albumet innehåller en mängd olika låtar, inklusive klassiska låtar som ”My Way” av Beatles. Den innehåller många låtar skrivna av andra artister. Även om det inte finns några original Elvis-kompositioner på det här albumet, är prestationerna utmärkta. Det är inte konstigt att From Elvis in Memphis fortfarande är ett av de mest sålda albumen av ett Elvis Presley-fan. Den finns att köpa här. Det finns också en äldre utgåva som innehåller några av Presleys mest framgångsrika singlar från denna period.

Från Elvis i Memphis delar många egenskaper med Stax Records. Det är en unik blandning av ljud och distinkta blomstrar. Den har en livlig bakgrundskvintett och Hammondorgel. Det finns mer än ett dussin krediterade bakgrundssångare. Albumet har ett unikt Elvis-sound. Du kan inte gå fel med det här albumet. Du kommer definitivt att bli positivt överraskad med detta album! Och om du inte har hört det än kommer du inte ångra köpet.